START

Midsommarafton Paviljongsplan Visby

Här startar resan runt Gotland med kanot. Som vår första gäst har vi Biskopen Thomas Petersson, Kvinnojouren TROTS ordförande Eva-Mari Karlsson Kempi och författaren Charlotta von Zweigbergk, som paddlar med verksamhetschefen första biten, sedan fortsätter verksamhetschefen för Kvinnojouren TROTS paddlingen. Resan sker söder ut och varje dag paddlar Kvinnojouren TROTS ca 1,3 mil om dagen och andra frivilliga kan följa, via karta, var TROTS befinner sig och alla kan följa med via kanot, rida, cykla, eller gå bredvid i en etapp. Under vissa sträckor kommer olika kända personer och organisationer att följa med.

Läs mer…

DINA RÄTTIGHETER SOM BARN

26 juni Kneippbyn

Kom och träffa Pippi Långstrumps vänner och måla en tavla med andra barn på ett målarplank. Bilderna kommer sedan att auktioneras ut till förmån för Kvinnojouren TROTS. Passa på att få svar om dina rättigheter som barn och träffa DACA motorcykelgänget. Varför inte få en tatuering på sig?

Läs mer…

MUSIKQUIZ

28 juni Klintehamn Warfsholm

Roger Bergvall och Conny Gahnström genomför ett musik quiz! Kom och testa dina kunskaper med vänner och familj. Restaurangen på Warfsholm är öppen.

Läs mer…

LÖS VÄRLDSPROBLEMEN

1 juli Djupvik

Kom och lyssna på musik, möt RFSL, fika framför brasan och lös världsproblemen med oss på TROTS! Levande musik av Ida Anderssons Jupiter med musiker. Vi bjuder in politikerna och beslutsfattarna. Vågar de komma?

Läs mer…

ALMEDALSVECKAN DIGITALA MÖTEN

4 juli Nisseviken

Möt politikerna och beslutsfattarna digitalt! Alex Lithander och Mattias Walhgren ringer upp!

Läs mer…

ALMEDALSVECKAN DIGITALA MÖTEN

6 juli Burgsvik

Möt politikerna och beslutsfattarna digitalt! Alex Lithander och Mattias Wahlgren ringer upp!

Läs mer…

KONST SOM PÅVERKAR

8 juli Sjövärnsgårdens Vandrarhem / Kursgård Hoburgen

Konstnärer ställer ut med temat ”Konst som påverkar”.

Läs mer…

ORMKVINNAN OCH EN TRUBADUR

14 juli Gangvidefarm

Ingrid Wahlgren spelar upp Ormkvinnan. En berättelse i brytningstiden mellan asatron och kristendomen i mitten av 900-talet. Det är också en skildring av hur livet kunde te sig för människor mer än ett millennium tillbaka i tiden. Audun styr på den kvinnoägda gården Närsaker. Hennes dotter Gunnlaug väntar på sin man som är försvunnen i österled. En stormig natt förliser ett skepp utanför kusten och en främling hittas halvdöd i bränningarna…
Kvällen avslutas med trubadur.

Läs mer…

VI ÄLDRE DÅ?

19 juli Ljugarn Strandcafé & Bruna Dörren

Sommar och spel som Boule, kasta varpa, minigolf, ponnyridning, beach-volleyboll, after beach. Kvällen avslutas med reggaebandet Safari vid Bruna Dörren.

Läs mer…

SANNINGEN BAKOM FÖRFATTANAS BÖCKER

24 juli Katthammarsvik Pensionat Borgvik

Samtalar med författare gör: Rebecca Lagh, advokat, Advokatbyrå Rebecca Lagh AB, Lena Stjernström, litterär agent, Grand Agency, Roland Salemark, bokhandlare, Wessman & Pettersson, samt Mari Jansson och Marianne Cedervall.

Läs mer…

FUNKTIONSVARIATION, VEM HAR INTE DET?

26 juli Åminne fritid och havsbad.

Pröva köra hinderbana med rullstol. Balkongen Sunsetbalcony bjuder på vacker utsikt. Balkongen kan åka upp 8 meter för att se havet, fåglar, solen och den vackra naturen. En handikappramp finns så även rullstolsburna kan åka med. Bluesbandet Fair Dinkum spelar. Restaurang och kiosk vid Åminne håller öppet.

Läs mer…

ATT ENGAGERA SIG – VIKTEN AV FRIDTIDSINTRESSE

29 juli Slite

I Slite samlas årligen mängder av bilentusiaster under evenemanget Slite Expo. I dagsläget är det osäkert om den stora mässan kan genomföras, men vi finns oavsett på plats. Till Kvinnojouren TROTS station kommer Räddningstjänsten med bland annat brandbilar att medverka samt flera motorcykelklubbar.
Tävla i TROTS egna radiostyrda bilbana!

Läs mer…

FILM SOM PÅVERKAR MED GOTT FIKA

1 augusti Fårösund Marinan

FILMVISNING: IRIS, 52 min (2015) – svenskt tal

Möt filmskaparna bakom Iris efter visningen och ta del av fler filmskapande eldsjälar i samtal kring filmens potential som samhällsförändrare.

Läs mer…

HUSDJUR, KAN DE OCKSÅ KÄNNA?

4 augusti Kappelshamn båthamn

Djurdag, det blir islandshästridning.
Katthemmet berättar om katternas alla liv.
Musik av Bandet Rei&Hellmountain
Loppis och kaffeservering.

Läs mer…

IDROTT OCH LEK- VIKTIGA INGREDIENSER I LIVET

7 augusti Lickershamn

Tre stationer med aktiviteter som alla har gotländsk eller historisk prägel. Prova på den gotländska nationalsporten Pärk, skjut pilbåge eller utmana någon i gutnisk lek.

Läs mer…

ATT KOMMA TILLBAKA TILL JOBBET EFTER COVID-19 OCH SEMESTER

8 augusti 16.00-20.30 Salthamn

Vi välkomnar dig till vackra Salthamn och få lyssna på engagerade föreläsare inne i fabriken och avnjut något gott i restaurangen såsom TROTS egen tapasbricka.

Kristin Kaspersen har precis släppt boken ”Vägen till att leda mig själv” och kommer att föreläsa på plats.

Stresscoach Gotland, Angelica Bill kommer att beröra hälsofrågor såsom återhämtning och stress.

Ella Wahlgren är där för att prata om ”Hepp” där syftet är pepp på arbetsplatsen. Anders Holstensson och Lasse Siggelin har många år bakom sig i jobb med unga och pratar om stöd och viktiga funktioner i samhället.

Det kommer att finnas utomhusstationer som Emma Pettersson leder med fysisk aktivitet att prova på!

Peter Lindberg kommer även att ha med sig bilder och skulpturer på plats – bland annat O´girl. Detta vill du inte missa!

Läs mer…

MÅL

9 augusti Strandgärdet Visby

Riddarna från Medeltidsveckan tar emot TROTS vid målet och för oss till deras event där Kvinnojouren TROTS berättar om resan runt Gotland.

Läs mer…