ORMKVINNAN OCH EN TRUBADUR

PLATS: 14juli Gangvide farm

Dämpa nostalgin bland amazoner och traktorer, gosa med katterna på gården, titta på alla sprättande höns eller dingla med benen från bryggan och doppa tårna i Närsån medan du äter en glass – på Gangvide händer det alltid något. Eller ingenting, om du bara vill vara med dina tankar i en skön miljö. Här kan du också hyra en kanot och paddla en bit.

På Gangvide farm har man knutit ihop dåtid och nutid. Här satsar man sen flera år på hållbar energi och de går i bräschen för klimatsmart teknik för energilagring av sol- och vindkraft.

Precis intill Gangvide farm rinner Närsån som har sitt utlopp vid Närsakar, en kort paddeltur bort. Med stora ideella krafter bland ortsborna, byggdes 2005 en av landets vackraste utomhusscener i natursköna Närsakar. Det blev också spelplatsen för föreställningen Ormkvinnans barn, som spelades somrarna 2005 och 2006, en berättelse under 900-talet, inspirerad av en gotländsk bildsten från omkring år 400.

Örjan Herlitz, som var regissör för den stora uppsättningen, berättar om Ormkvinnans barn kl 16 på Gangvide farm. Här får du veta allt om bakgrunden, berättelsens starka kvinnor, arbetet med den 30-hövdade rollistan, om kommande filmpremiär och mycket mer. [Bild på Örjan]Kl 19 får du chans att ryckas med i musikens vågor. Trysarna ger din själ näring under kvällen, med allt från Bellman till Cohen, visor och pop i nya och annorlunda arrangemang, allt medan du stillar hungern med en hamburgare eller något annat gott från grillen.