FILMERNAS PÅVERKAN MED GOTT FIKA

DATUM: 1 AUGUSTI 19:30-22:00 (FILMSTART 20:00)
PLATS: FÅRÖSUND MARINAN

Välkommen till TROTS Filmdag på plats vid Fårösunds Marina där det bjuds på filmvisning, samtal och fika! Med utgångspunkt i en gotländsk film, som sätter ljuset på såväl kvinnors utsatthet som motståndskraft, inspireras vi och hyllar alla dem som trotsar orättvisor, engagerar sig för sina medmänniskor och för en bättre värld!

FILM: IRIS
Regi: Ville Jegerhjelm. Foto: Staffan Enström, 52 min (2015) – svenskt tal
Iris pojkvän vägrar låta henne göra slut efter att han grovt hotat och misshandlat henne så pass att hon läggs in på sjukhus. Iris pappa står handfallen men övertalar sin dotter att flytta ut till farmor på landet tills det lugnat ner sig. Ett inte så populärt beslut för Iris men som får oväntade konsekvenser.

Q&A & SAMTAL EFTER FILMEN
Möt filmskaparna bakom Iris efter visningen och ta del av fler filmskapande eldsjälar i samtal kring filmens potential som samhällsförändrare.

FIKA & INSAMLING
Gute Rosteri och Café Maffen står för kaffe och bullar mot en frivillig donation till Trots Kvinnojours insamling (var och en efter förmåga).

ARRANGÖRER & PARTNERS
Kvinnojouren TROTS, Kuno – Kulturförening Norra Gotland och Folkets Bio Visby i samarbete med Film på Gotland, Studieförbundet Vuxenskolan, Fårösunds Marina, Café Maffen, Gute Rosteri och PA-kompaniet.